Werkwijze

Hoe ga ik te werk:
Zorgen voor uw kind doet u het liefst zelf. Toch zijn er momenten waarop u genoodzaakt bent dat er iemand anders op uw kind past.
Ik bied kinderen een warme en veilige plek waar ze zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.
Het ritme van thuis pas ik zoveel mogelijk toe. Zo zal voor ieder kind de dag er anders uit zien.
Ik werk met verschillende thema’s. Deze thema’s worden aangeleverd door Kiki. (klik hier voor meer informatie over Kiki) Voor mij is het ook elke maand weer een verrassing wat we gaan doen. Aan de hand van deze thema’s bied ik activiteiten aan.┬áDit kan een gezamenlijke activiteit zijn zoals boekjes lezen of een uitstapje, maar het kan ook individueel zoals knutselen.
Kinderen hebben de mogelijkheid om binnen en buiten te spelen en voor elke leeftijd is er speelgoed aanwezig.
Bij mooi weer is er in de buurt een leuke speeltuin waar de kinderen lekker kunnen spelen.
Een goede communicatie met ouders vind ik erg belangrijk. Zo zal er een overdracht zijn aan het begin en aan het einde van de dag.
Maar ik vind het ook fijn om met een overdrachtsboekje (oppas-boekje) te werken. Bij kinderen tot 1 jaar zal ik elke keer als ze komen een stukje schrijven, bij kinderen boven een jaar zal het 1x in de week gebeuren.

Het eten en drinken kan meegenomen worden, maar het is ook mogelijk dat ik het verzorg. Hier zal wel een vergoeding tegenover staan. Fles voeding zal wel zelf meegenomen moeten worden, net als luiers en billendoekjes. Het zal fijn zijn als er ook reserve kleren aanwezig zijn.
Bij calamiteiten, ziekte en vakantie is er een achterwacht. Zij is ook een erkende gastouder.

Verder werk ik met het pedagogisch beleid van de Magnolia.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn toegestaan.